Ejerregister – legale ejer – Tvangsopløsning

Erhvervsstyrelsen har nu mulighed for at tvangsopløse dit selskab, hvis de legale ejere ikke er registreret

I 2015 blev selskaber pålagt at registrere deres legale ejere i et nyoprettet ejerregister på virk.dk. Selvom mange virksomheder har fået registreret deres legale ejere, er der stadig en del der mangler. På trods af, at Erhvervsstyrelsen har gennemført en indsats overfor de virksomheder, der ikke har fået registreret deres legale ejere, er der stadig mange der mangler. Folketinget vedtog derfor den 1. december 2016 en ændring, hvorfor Erhvervsstyrelsen fra og med den 1. januar 2017 fik mulighed for at tvangsopløse de selskaber, der ikke har fået registreret deres legale ejere. Erhvervsstyrelsen er nu i gang med at udsende påmindelsesbreve til de selskaber, der mangler at få registreret ejerforholdene.

Vi forventer, at Erhvervsstyrelsen sender påmindelsesbrevet til virksomhedens digitale postkasse ligesom påmindelsesbrevet vedrørende årsrapporten. Det er derfor som altid vigtigt, at kontrollere denne postkasse.

Har du et selskab, der modtager omhandlede brev, er du velkommen til at kontakte os for assistance omkring Erhvervsstyrelsens ejerregister.